Wat zijn de basisconcepten achter het idee van zonne-energie, kijk naar de volgende onderwerpen om een juiste keuze te maken!

Wat zijn de basisconcepten achter het idee van zonne-energie, kijk naar de volgende onderwerpen om een juiste keuze te maken!

De basisconcepten achter zonne-energie zijn onder andere het benutten van de energie van de zon en met behulp van fotovoltaïsche energie die straling omzetten in gelijkstroom die gebruikt kan worden voor de dagelijkse energiebehoefte. Fotovoltaïsche cellen zijn cellen die materialen bevatten die deze omzetting uitvoeren. Materialen die dit doen zijn onder andere silicium (amorf en polykristallijn) en cadmiumtelluride. Een gevolg van de toenemende vraag naar zonne-energie-efficiënte producten heeft de vooruitgang in de productie van deze cellen sterk doen toenemen.

  • Deze kennis suggereert dat zonnecellen zijn een van de belangrijkste onderdelen van het zonnepaneel constructie, maar er zijn andere materialen die nodig zijn wanneer u het samenstellen van uw eigen systemen. Als u niet helemaal zeker bent van uw capaciteiten om een zonnepaneel te bouwen vanaf nul, kunt u de aankoop van een van de vele zonnepaneel kits beschikbaar. Deze kits bevatten alles wat je nodig hebt om je eigen zonne-energie efficiënte product samen te stellen.

Als je vastbesloten bent om een systeem vanaf nul samen te stellen, dan zul je behoefte hebben aan: een aantal zonnecellen (je kunt deze op veel verschillende plaatsen op het web krijgen), multiplex (dit wordt de manier waarop je cellen worden verzameld, soldeer, en tabberdraad.

Je kunt op een gemakkelijke manier gebruik maken van zonne energie in Nederland

De eerste stap is om de cellen met de draad te verbinden. U zult een kleine hoeveelheid soldeer op de achterkant van elke siliciumcel aanbrengen. Zorg ervoor dat u ze eerst in serie heeft en met het gezicht naar beneden. Dan gaat u uw bedrading van de voorkant van de ene cel aan de achterkant van een andere bevestigen, en zo verder tot alle cellen zijn aangesloten. Deze cellen moeten dan in parallelle rijen worden gerangschikt.

  • Deze parallelle rijen moeten worden aangesloten op uw multiplex. Ze kunnen worden bevestigd met behulp van silicium. Nadat de cellen stevig zijn bevestigd, moet u enkele gaten in het multiplex boren om de positieve en negatieve bedrading van de zonnecellen aan te sluiten.
  • Deze zonnepaneel constructie genereert en individuele zonnepanelen. Als je meer energie nodig hebt, dan bouw je gewoon meer panelen tot je hebt wat nodig is. De panelen zelf kunnen in serie of parallel worden aangesloten door hun positieve en negatieve bedrading. Voorafgaand aan de investering in materialen voor uw zonnepaneel constructie opzet, bereken de benodigde energie voor uw huis en koop voldoende materialen om uw behoeften te dekken.