Hoe vind je nou de beste internetprovider die het meeste aan jouw wensen voldoet? Kom erachter en bespaar veel op je internet!

Hoe vind je nou de beste internetprovider die het meeste aan jouw wensen voldoet? Kom erachter en bespaar veel op je internet!

Een Internet Service Provider (ISP) is een type bedrijf dat de mogelijkheid biedt om toegang te krijgen tot het internet. Er zijn verschillende vormen van internet service providers of ISP’s, zoals commerciële, gemeentelijke en particuliere bedrijven. Het is noodzakelijk om het type internetdienstverlening dat deze bedrijven aanbieden zorgvuldig te kiezen.

Er zijn vele manieren waarop u verbinding kunt maken met het internet, maar het hangt af van de vraag of het beschikbaar is in uw omgeving. Op dit moment gebruiken de meeste ISP’s dial-up of DSL, kabeltelevisie lijn of satellietverbinding om verbinding te maken met het internet.

Vroeger was internet nog niet zo makkelijk bereikbaar voor veel mensen

Voordat de internetproviders op de markt werden gebracht, was er beperkte toegang tot het internet en hadden alleen degenen die aangesloten waren bij een deelnemende universiteit of overheidsinstelling het voorrecht. Het was in de late jaren ’90 toen het aantal internet service providers aanzienlijk was toegenomen tot ongeveer 10.000 over de hele wereld, met meer dan de helft daarvan is gevestigd in de VS.

De meeste van de internet service providers waren toen kleine bedrijven die een contract voor internetdiensten van grotere ISP-bedrijven zoals America Online maakten en hun diensten aanboden aan klanten en bedrijven. AOL werd de toonaangevende provider voor ISP’s over de hele wereld. Rond dezelfde tijd kwamen veel ISP’s in Azië die eigendom waren van de staat in het bedrijf terecht. De inbelinternetprovider AOL is ineengestort toen klanten overstapten op breedbanddiensten voor een snellere internetverbinding.

Bekijk wat je nodig hebt en of de internetprovider dit kan aanbieden

Voor inbelverbindingen is het noodzakelijk dat men toegang heeft tot een vaste telefoondienst om verbinding te kunnen maken met het internet. De normale downloadsnelheid van 24-48 Kbps is een beetje traag en het is niet aan te raden bij het downloaden van grote bestanden via internet of het bekijken van full HD-video’s op YouTube, maar incidentele gebruikers die alleen de neiging hebben om regelmatig hun e-mails te controleren, webpagina’s door te bladeren of sociale netwerksites zoals Facebook of Twitter te bezoeken, zullen het prima doen met behulp van een inbelverbinding.

Je hebt keuze uit verschillende soorten internetverbindingen

Satelliet maakt gebruik van een draadloze internetverbinding en is veel sneller dan een inbelverbinding. Meestal wordt de kwaliteit van de verbinding beïnvloed door de weersomstandigheden. Mensen die graag online gaan wanneer DSL-internet of kabelinternet niet beschikbaar is in hun omgeving zouden de satelliet echter als alternatief overwegen; het ontbreekt aan de mogelijkheid om verbinding te maken met streaming content zoals YouTube-video’s en online radio’s.

 

Digital Subscriber Line (DSL) of Kabelinternet is ontworpen voor mensen die het internet voornamelijk gebruiken voor het downloaden van grote hoeveelheden data en mediagebruik zoals videogesprekken, online video’s en grote bestanden. De gemiddelde downloadsnelheid van DSL is 3 Mbps, terwijl kabelinternet sneller is met 4-6 Mbps. Aan de andere kant zijn high-end kabelsnelheden gemiddeld 12-20 Mbps.

Voortaan kun je via je internetprovider ook middels 4G online gaan op het internet

Een andere optie is het gebruik van mobiele apparaattechnologie zoals mobiele telefoon, tablet of laptop. Om deze apparaten te laten werken, heb je een ISP nodig die een 2G, 3G en 4G draadloze verbinding biedt. Hoewel deze apparaten nuttig kunnen zijn, bieden ze slechts een beperkte hoeveelheid data die je kunt gebruiken om op het net te surfen, maar als de gebruiker is geregistreerd voor een maandelijks onbeperkt data-abonnement, kan hij of zij maandenlang genieten van het surfen op het web met behulp van draadloos internet.