Hoe kun je eenvoudig geld besparen bij een aankoop van een doodskist

Hoe kun je eenvoudig geld besparen bij een aankoop van een doodskist

De kist is vaak de grootste kostenpost bij het regelen van een begrafenis. Het is misschien niet nodig om een kist te kopen als uw geliefde voor een crematie heeft gekozen. Zelfs als u ervoor kiest om een kist te kopen zijn er minder dure modellen, genaamd crematie kisten, die lichter in gewicht en minder duur zijn dan de begrafenis modellen en in veel gevallen kunnen ze worden gebruikt voor de begrafenis. Er kunnen andere alternatieven zijn, afhankelijk van waar u woont, die geld kunnen besparen op de uiteindelijke kosten.

De algemene zaken die je moet weten over doodskisten

Kisten worden meestal gemaakt van metaal of hout, waarbij metaal het duurdere materiaal is. De prijzen zijn gebaseerd op de afwerking, de handgrepen en de materialen. Minder dure kisten zijn meestal gemaakt van hout en bedekt met doek in plaats van afgewerkt. Begrafenisondernemers zullen proberen duurdere kisten te verkopen en wijzen op kenmerken als zegels, maar geen enkele kist zal een lichaam voor altijd behouden. Crematiekisten zijn meestal gemaakt van licht hout dat is afgewerkt of bedekt met stof.

Voortaan kun je zelfs kisten huren

In de staat Massachusetts is het mogelijk om een kist te huren voor de bezichtiging wanneer een persoon gecremeerd moet worden. De kist wordt meestal niet met het lichaam gecremeerd en is alleen nodig voor het bezoek voorafgaand aan de crematie. Massachusetts heeft onlangs een wet aangenomen die het mogelijk maakt dat uitvaartondernemers kisten te huur aanbieden wanneer deze niet nodig zijn voor de begrafenis. Andere staten kunnen dit voorbeeld volgen, dus controleer bij de afdeling consumentenzaken van uw staat over de wetten in uw rechtsgebied.

Vaak kun je op het internet en in het uitvaartcentra meerdere doodskisten bekijken en vergelijken

De meeste uitvaartcentra hebben een kamer waar kisten worden uitgestald. Volgens de federale wetgeving moeten ze ook minder dure modellen laten zien, maar ze beginnen meestal met eenheden die middengeprijsd zijn. Half geprijsde kisten kunnen nog steeds meer dan $1000 zijn, maar als de familie vraagt om minder dure kisten te zien, moeten ze ze laten zien. Het is ook mogelijk om een aankoop te doen bij een internetgroothandel en deze te laten verzenden naar het uitvaartcentrum.

De meeste begrafenisondernemers maken een goede winst met de verkoop van kisten, dus het is het beste om een prijslijst te krijgen voordat u uitlegt dat u de kist elders gaat kopen om markeringen op andere items te voorkomen. Crematie kisten zijn beschikbaar en kosten vaak honderden minder dan begrafenis kisten. Uw keuze kan worden beperkt door de voorschriften van de begraafplaats waar uw geliefde wordt bijgezet. Door een paar vragen te stellen tijdens het proces van de aankoop van begrafenisdiensten kunt u een betaalbare optie vinden die past bij uw behoeften en die uw geliefde op de juiste manier eert.